Тази сутрин кметът на Генерал Тошево беше пуснат от ареста и

...
Тази сутрин кметът на Генерал Тошево беше пуснат от ареста и
Коментари Харесай

10 000 лв. е платил кметът на Генерал Тошево за свободата си

Тази заран кметът на Генерал Тошево беше пуснат от ареста и посрещнат като воин от своите съграждани. Валентин Димитров беше арестуван по искане на Европейската прокуратура.  Разследван е за измами с над 300 хиляди лева дотации за енергийната успеваемост на обществени жилища в общината.

Бранимир Вълчев, брат на арестувания кмет Валентин Димитров съобщи, че за обвиняванията научил от медиите. 

" Някакви документи са сбъркани, само че не написа, че постройката не е санирана, нито че парите са откраднати, по този начин го чета аз ", сподели Вълчев.

Според Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши, става въпрос за корист с безплатна финансова помощ на Европейския съюз за близо 330 000 лева Тази заран жителите на Генерал Тошево се събраха на митинг в поддръжка на задържания кмет и видяха политическа офанзива. 

В позиция от Българска социалистическа партия обявиха, че одобряват ареста на Димитров като политическа поръчка преди локалните избори. С овации и сълзи протестиращите посрещнаха кмета на Генерал Тошево, който беше освободен от ареста под гаранция от 10 000 лв.. 

Адвокатът на Димитров съобщи, че не са съгласни с обвиняването и ще решат дали ще апелират. 

" Не иде тирада за заграбване, присвояването е напълно друго закононарушение, което допуска персонално облагодетелстване ", разяснява юристът Милен Янков.

По думите му, Димитров остава кмет на Генерал Тошево.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР